DOMACÍ NUTELA



Aneb oříškovo-čokoládová pomazánka. Už nějakou chvíli jsem přemýšlela, že bych si koupila nějakou čokoládovou pomazánku. Dá se sehnat i veganská, ale vždy je tam palmový olej a složení začíná cukrem, což  mi přišlo zbytečné. Zkusila jsem si tedy udělat doma. Budu ji používat i jako krém do Vánočního cukroví :)

2 dózičky o cca 200 ml
300 g lískových oříšků
100 g hořké čokolády (80% a víc)
50 g kokosového cukru
50 g kokosového oleje



Očistíme a zkontrolujeme si oříšky, že mezi nimi není žádná skořápka. Celé je pak hodíme do mixéru a rozmixujeme, aby začaly trošku pouštět tuk (mixování + pauza + mixování) V tu chvíli tam přidejte čokoládu (mixování + pauza + mixování) Poté tam přidáme kokosový olej a kokosový cukr a mixujeme s přestávkami tak dlouho dokud z toho není krém. Já si dávám opravdu na čas a nechávám větší časové pauzy, aby se mi mixér nepřehřál. Poté už jen naplňte do dóziček, nechte vychladnout a skladujte při pokojové teplotě.
Je to skvělé do kaší, na pečivo, s ovocem, jako krém do cukroví, náplň do raw kuliček a cokoli dalšího.



4 komentáře:

  1. prosím jaký máš mixér??? je nutné mít nějaký speciální, který mají raw kuchařky, nebo to zvládne i domácí bosch robot?? díky!

    OdpovědětVymazat
  2. Mám G21 a je super, na tohle postačí i obyčejnější, ale bude to chtít víc času a víc trpělivosti :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krasa!A chutna jako nutella?😍

    OdpovědětVymazat
  4. Právě jsem dotvořila a namazala jsem si to na domácí bagetky. Není to úplně jako nutela, není tak sladká, ale mně to moc chutná. Konzistence je tak akorát na roztírání a akorát jsem místo kokosové cukru dala třtinový. A reakce manžela? Chutná to moc zdravě :-D .

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com