ŘEPOVÉ JÁHLOTO


Ráda zkouším nové recepty, měla jsem doma řepu a říkala, jsem si, že jsem z ní dlouho nic nedělala. Napadlo mě řepové rizoto a protože jsem to chtěla ozvláštnit, vyměnila jsem rýži za jáhly. Vzniklo tím pro mě něco úplně nového a moc dobrého :)

2 porce
140 g jáhly
2 větší řepy
1 cibule
2 stroužky česneku
2 pl oleje
1 l zeleninovho vývaru
sůl, pepř
+ salát

Řepu si omyjeme, zabalíme do alobalu a necháme asi 2 hodiny péct na 200. Osmahneme si cibulku a česnek nakrájený na jemno. Jáhly jsem si pořádně propláchneme (zbavíte je tak hořkosti). Poté je přidáme na pánvičku a lehce osmahneme. Postupně přidáváme vývar a mícháme. Trvá to cca 10-15 minut. Většinu řepy si rozmixujeme, kousek můžeme nakrájet na kostičky a nechat si na ozdobu. Rozmixovanou řepu smícháme s jáhly a a necháme krátce povařit. Osolíme, opepříme a můžeme podávat s nějakým zeleninovým salátem.




3 komentáře:

  1. Ráda zkouším nové věci, tak jsem tvůj recept obohatila o dvě lžíce medu (asi by šel i sirup) a dvě lžíce hořčice a doporučuju vyzkoušet :) Jinak moc děkuju za všechny receptové inspirace, jsem vegetariánka a díky tobě má mé vaření nový chuťový rozměr :) Blanka

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com