OŘECHOVÉ MOTANCE (vegan)

 



Tento recept je na ořechové motance, které vypadají nádherně a ještě líp chutnají. Nazvala bych je taky moderními koláčky s ořechovou náplní :)


15 ks

těsto

1/2 droždí

500 g hladké mouky

100 g třtinového cukru

80 ml slunečnicového oleje

250 ml sojového mléka (100+150)


náplň

200 g mandlí

50 g ovesných vloček

50 g třtinového cukru

3 pl skořice

200 ml sojového mléka

špetka soli


agáve sirup

nasekané mandle


Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a 100 ml vlažného sojového mléka. Promícháme a přikryjeme utěrkou. Necháme 10 minut vzejít kvásek, ten výrazně zhoustne a zvětší svůj objem.

Přidáme zbytek mléka, olej, cukr a mouku. Tu přidáváme postupně a těsto promícháváme. Vypracujeme v jednotné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout minimálně 1 hodinu na teplém místě.

Mezitím si připravíme ořechovou náplň. Ořechy a vločky si rozmixujeme najemno. Smícháme v misce se skořicí cukrem, solí a zalijeme vlažným mlékem a necháme odležet 15 minut.

Těsto si rozválíme na tenkou placku a potřeme ji ořechovou náplní. Dvakrát ji přehneme a lehce přejedeme válečkem. Placku rozkrájíme na 15 stejných proužků. Ty zatočíme a zavineme do šneka. Dáme na plech s pečicím papírem a necháme kynout 30 minut. Motance můžeme potřít agáve sirupem a posypat nasekanými mandlemi.

Pečeme 15 minut na 200 °C.





Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com