BRAMBOROVÝ SALÁT + ŘÍZEK



Druhý recept, který jsem tento měsíc s firmou SINEA udělala, byl jasný :) Mají totiž v sortimentu Mayo, což je rostlinná alternativa k majonéze. Už před spoluprací jsme ji několikrát zkoušeli a hodnotili jako nejchutnější z kupovaných (úplně nejlepší je kari, ale ta se do bramborového salátu moc nehodí - haha). Taky mají v sortimentu Veggie plátky, které jsem se těšila až vyzkouším. Složením je to zase něco úplně jiného než ostatní alternativy masa a moc příjemně ochucené. Takže pokud chcete na Štědrovečerní večeři vyzkoušet něco nového, tak za nás určitě doporučujeme.

4 porce
SALÁT
1 kg brambor
300 g mrkve
250 g hrášku
5 větších kyselých okurek
3 pl hořčice
2 pl láku z kyselých okurek
250 g veganské omáčky maya
sůl, pepř

ŘÍZEK
1 balení veggie plátků
mouka
hraška + voda
kukuřičná strouhanka
olej na smažení

POSTUP
Nejprve si připravíme bramborový salát, ten je lepší udělat den předem a nechat ho v lednici uležet. Brambory si společně s mrkví ve slupce uvaříme do měkka (cca 30 minut dle velikosti brambor). Poté je necháme vychladit, nakrájíme je na kostičky, smícháme s hráškem, nastrouhanými okurkami, hořčicí a veganskou majonézou. Dochutíme lákem z okurek, solí a pepřem.
Řízek uděláme v trojobalu. Připravíme si tedy 3 misky, do jedné dáme mouku, do druhé hrašku, kterou rozmícháme s vodou a do třetí kukuřičnou strouhanku. V tomto pořadí pak každý plátek obalíme a smažíme na rozpálené pánvi s olejem.








Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com