BURÁKOVÉ TYČINKY


Jednoduché, nepečené a nepotřebujete k nim, ani žádný přístroj, stačí vám ruce :) . Plné zdravých tuků a bílkovin :) Jak jsem napsala, je to poměrně tučné, ale jak asi všichni víte, je rozdíl mezi tím osmažit si řízek na vrstvě oleje nebo si dát ořechy :) Něco podobného jsem dělala na Vánoce, tvarovala jsem kuličky a obalila celé v čokoládě. Všem to připomínalo "snickers" nebo něco podobného, tak ať to chutná i vám! :)

Na 12 ks
1/2 hr (200 g) burákového másla
1/2 hr sušeného ovoce (př. datle, rozinky, meruňky)
1 hr ořechů (lískové, vlašské, buráky, para)
2 pl rýžového proteinu (můžete vynechat)
2 pl kokosového oleje

+ 50 vysokoprocentní čokolády

Postup je velmi jednoduchý. Dáte si jen všechny suroviny do misky (doporučuji si ořechy posekat a i sušené ovoce pokrájet pokud použijete třeba datle, meruňky a pod.). Potom jen promíchat. Pokud by to bylo řídké přidejte ještě ovoce nebo oříšky (přeci jen každé burákové máslo má jinou hustotu). Potom natlačte do nějaké formy (já měla cca 25 x 15), naznačte řezy a nechte v lednici ztuhnout. Klidně přes noc, ale i dvě hodinky postačí. Potom jsem si rozpustila čokoládu a "pocákala". Skladujte v lednici klidně několik týdnů, nemá se tam co zkazit.

URČITĚ VYZKOUŠEJTE I DALŠÍ RECEPTY! :)




1 komentář:

  1. Právě jsem je vyrobila a jsou skvělé. Ovšem nebyla bych to já, kdybych si recept trochu neupravila :) Takže u nás jsou z: burákového másla, lískových ořechů, kokosu, datlí a trošky vanilkového extraktu :)

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com