SEMÍNKOVÉ PLACIČKY

Když jsem loni přestala jíst pečivo, mazala jsem si různé pomazánky na zeleninu a tak, ale po čase mi něco "jako pečivo" chybělo. Zkoušela jsem spousty placiček, chlebů, ale tyhle jsou super, že vydrží dlouho a jsou se samými zdravými věcmi. Budete potřebovat trošku silnější mixér a sušičku potravin. 



Na cca 3-4 pláty sušičky:
2 hr pohanky (lámanky)
1 hr slunečnicových semínek
1 hr lněných semínek
2 ks menší řepy (klidně drť z odšťavňovače)
1 pl lahůdkového droždí
2 pl bylinek
1 pl soli
1/2 hr sezamových semínek
1/2 hr lněných semínek
+ další semínka a věci dle chuti

     Pohanku a slunečnicová a lněná semínka si namočíme alespoň na 1 hodinu. Vodu poté slijme, vložíme to do mixeru, přidáme pokrájenou řepu, koření a sůl. Vše dohladka rozmixujeme, přisypeme v kuse sezamová a lněná semínka, ochutnáme a popřípadě dokořeníme. Rozprostřeme po celém plátu sušičky, na které máme pečící papír, pomazaný kokosovým olejem. Na rozprostřenou směs, si naznačíme linie, jak to chceme mít silné. Časem vychytáte tloušťku, ale spíše hubenější, jinak to neusušíte ani za dva dny :) Sušíme kolem těch 42 C, tak to máme i raw. Tak po 5 hodinách by měli jít rozlomit od sebe, jak jste si naznačili a otočit, poté sušíme asi další 10 hodin, podle šířky. 
     Pokud sušičku nemáte nezoufejte, přišly mi zprávy, že to funguje i v troubě, jen si zničíte nějaké vitamíny :) Takže můžete to udělat úplně stejně a péct v troubě, zkusila bych to třeba na 80-100 dokud to nebude suché :)
     Trvanlivost je několik týdnů až měsíců, pokud to dobře usušíte :)

řepa:

Varianty: místo řepy mrkev, různá semínka, můžete přidat cibuli, vynechat rajčata. 

cibule:

mrkev:
Můžete si také vytvarovat různé tvary, sice je to pracné, ale vypadá to úžasně, třeba i jako dáreček :) Krásný večer :)


Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com