MAKOVÉ ROHLÍČKY





Maková náplň je určitě moji nejoblíbenější ! Pokud ho máte rýdi i vy, tak tyhle rohlíčky si zamilujete. Jsou jako od babičky :) Recept jse tvořila pro sociální sítě Billa :)

Množství na 16 ks/2 plechy

těsto
1/2 droždí
70 g třtinového cukru
500 g hladké mouky
špetka soli
250 ml ovesného mléka
80 ml oleje

náplň
150 g mletého máku
50 g třtinového cukru
250 ml ovesného
1 čl skořice
5 pl namletých mandlí

ocet+vody na potření

POSTUP:
Ve velké míse si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, mouky, špetku soli a zalijeme 100 ml vlažného mléka. Necháme kvásek 10-15 minut odpočinout, musí zvětšit svůj objem a zhoustnoustnout.
Poté do mísy přidáme zbytek vlažného mléka (150 ml), cukru, mouky a olej. Důkladně promícháme, klidně několik minut. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 1 hodinu kynout.
Mezitím si připravíme makovou náplň. V hrnci smícháme mák, cukr a mléko. Vaříme cca 10-15 minut, během té doby směs mícháme a hlídáme, aby se nám nepřipálila. Po dovaření přidáme skořici, namleté mandle na zahuštění a necháme vystydnout.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme kolo o tloušťce cca 0,5 cm. Rozdělíme ho na 8 stejných částí. Do nejširší části vložíme náplň a zarolujeme do rohlíčku.
Předehřejeme si troubu na 170 °C a necháme rohlíčky ještě 20 minut kynout na plechu s pečicím papírem. Před pečením je potřeme vodou s octem (1:1) pro barvu. Rohlíčky pečeme cca 25 minut na 170 °C.
Můžeme pocukrovat.







1 komentář:

  1. Dnes jsme je zkoušeli a jsou naprosto luxusní! Bála jsem se je pomazat vodou s octem, ale zbytečně. Určitě je vyzkoušejte :)

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com