DATLOVÉ KULIČKY S PROTEINEM


Říkala jsem vám, že si chci začít přidávat rýžový protein do datlových tyčinek a slíbila jsem vám, že dám vědět, až vychytám poměr. Musím, ale upozornit, že pokud nebudete datle namáčet, tak budete potřebovat opravdu silný mixér. Jak je to sušší, tak dostává mixér ještě více zabrat. Zároveň už různě promýšlím a zkouším, co všechno budu péct i nepéct jako Vánoční cukroví. Z datlí ořechů, semínek, kokosu, ... můžeze vykouzlit libovolné cukroví, desítky kombinací, desítky tvarů, všechno, co vás napadne. Loni jsem z toho tvoří všechno od lineckého, přes kuličky a dokonce i vosí úly :) Přináším tedy zase kousek inspirace, na jednoduché kuličky s rýžovým proteinem. Na konci zase najdete energetické hodnoty.



Na cca 30 ks po 20 g 
1 hr (100 g) kokosu 
1/2 hr (100 g) mandlí
2 a 1/2 (300 g) datlí
1/2 hr (70 g) proteinu 
1 pl skořice



Nejdříve si zkontrolujeme, že v datlích není pecka. Potom dáme do mixéru kokos a mandle, pomixujeme, přidáme skořici, protein a postupně přidáváme datle. Mixujeme dokud se hmota nezačne spojovat v jedno. Můžeme promíchat ještě s kousky mandlí, kokososu, popřípadě to v tom i obalit ( ale protože nejsou kuličky nijak tučné, tak na nic to "obalení" moc nedrží) Poté doporučuji skladovat v lednici, ale nemá se tam co zkazit. S trvanlivostí, bych se taky netrápila, určitě to sníte dříve, než se tomu něco stane, ale kdyby přeci jen, tak minimálně měsíc vým to vydrží určitě.



Energetická hodnota na 1 kuličku
340 kJ, 3 g bílkovin, 9 g sacharidů, 4 g tuku

2 komentáře:

  1. Teda ty vypadají super!
    Sleduju tě na YT a chválím videa :) popravdě až teď jsem přišla na to, že píšeš i blog :D Máš tu moc fajn inspirace a super recepty :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj maru, tak som ich skusala, lenze nemam vahu a nemala som dost surovin, takze som dala 100g balik mandli, 1 odmerku ryzoveho proteinu - 30g a potom uz len pridavala datle dokym sa to nelepilo, ale gulicky su strasne mastne, ma to tak byt alebo som dala vela datli ?

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com