DÝŇOVÁ POLÉVKA


Další polévkou je dýňová alá svíčková a je to asi moje neoblíbenější polévka. Dýni jsem objevila teprve loni nebo předloni a ze začátku jsem si nebyla jistá jestli mi chutná, teď už to vím!



Na 3-4 porce
1 větší dýně hokkaido
2 mrkve
1 velká cibule
1 pl oleje
1/2 rostlinné smetany smetana
bobkový list, nové koření
sůl, pepř
voda (zeleninový vývar)


Dýni si opláchneme a nakrájíme na větší kostičky, očistíme si mrkev a taky si ji nakrájíme na kostičky. Dáme si to společně péct asi na 30 minut na 200. Na trošku oleji si osmahneme cibulku, přihodíme k tomu opečenou dýni s mrkví. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Necháme tak půl hodinky provařit společně s bobkovým listem a novým kořením. Potom koření vylovíme, rozmixujeme dohladka a smícháme se smetanou.


4 komentáře:

  1. Jé, super nápad, ochutit to jako svíčkovou mě ještě nenapadlo. Určitě zkusím :) A loupeš tu dýni nebo ne? Jinak jsi moc super ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Právě jsem ji dovařila, je fakt výborná. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Maruško, naprostá skvost. Pořád mě honila mlsná na svíčkovou, ale nechtelo se mi dělat s přílohou, tak jsem zkusila tvoji dýňovku. Na vrch jsem si dala maličko brusinek (aka svíčková) a naprostá dokonalost. Díky za tvé recepty, hodne mi ulehčily přechod na veganstvi! :)))

    OdpovědětVymazat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com